Brandweeroefening met gevaarlijke stoffen

Nieuws Hoek van Holland Brandweeroefening met gevaarlijke stoffen
thumbnail

Hoek van Holland - De brandweer van de regio Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden hebben maandagavond een gezamenlijke oefening gehouden in Hoek van Holland.

Bij de oefening waren ook enkele ambulances en LOTUS-slachtoffers betrokken.

In een pand was door de BHV melding gemaakt van een beknelling van een persoon na een gedeeltelijke instorting. Eenmaal ter plaatse bleken er ook gevaarlijke stoffen in het spel te zijn en was er brand ontstaan. Er waren diverse slachtoffers die verspreid door het pand lagen. De taak van de hulpdiensten was om er achter te komen wat er allemaal aan de hand was en waar. Ook werden diverse kamers onder de rook gezet. In een bepaalde kamer lagen ook chemicaliën, waarbij de brandweer dat moest opmerken om een chemicaliën procedure op te starten met speciale pakken. Helaas werden deze signalen niet opgevangen door de ploeg die daar bezig was, waardoor deze speciale pakken in de doos bleven.

Ook werden enkele personen van Stadstoezicht Rotterdam bij de oefening betrokken. Zij werden vanavond beoordeeld op hun optreden. Speciaal voor de stadswachten was een groepje lastige jongeren ingezet, die het hun lastig moest maken bij de beveiliging van het gebied. De lastige jongeren werden gespeeld door de mensen van de jeugdbrandweer. Na bijna 2 uur was de oefening ten einde en werd er weer ingepakt. Later zal de nabespreking volgen over wat wel en niet goed ging.