Aanhoudingen voor overval supermarkt

Nieuws Vlaardingen Aanhoudingen voor overval supermarkt
thumbnail

Vlaardingen - De politie heeft drie jonge mannen aangehouden voor de overval op een supermarkt aan de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen.De overval vond plaats op donderdagochtend 12 april. Rond zeven uur die dag wilden personeelsleden de winkel binnengaan. Op hetzelfde moment kwamen er twee mannen op hen af. Ze bedreigden de medewerkers en dwongen hen de deur van de zaak te openen. De twee gingen naar binnen en pakten een aantal kassalades. Een van de twee dwong een personeelslid ook nog de kluis open te maken. Met de inhoud van de kluis en de kassalades gingen de verdachten ervandoor. Er raakte niemand gewond.

Direct na de overval startte de politie een onderzoek. Eén kassalade werd vlakbij de winkel aangetroffen. Op aanwijzingen van getuigen werd later een sporttas gevonden in het water. Daar bleken de overige kassalades in te zitten.

Het onderzoek leidde maandag tot de eerste twee arrestaties. Het gaat om een 24-jarige man uit Vlaardingen en 21-jarige man uit Schiedam. Vrijdagochtend werd een derde verdachte aangehouden: een 20-jarige Vlaardinger. Het buitgemaakte geld hebben de verdachten in twee maanden allemaal uitgegeven. Ze brachten bezoeken aan het casino, huurden dure hotelkamers en auto’s en schaften kleding en schoenen aan. Bij de behandeling van de zaak zal tegen de drie ook een ontnemingsvordering worden ingediend.

De eerste twee aangehouden verdachten zijn donderdag voorgeleid en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De vrijdag aangehouden jongeman wordt maandag voorgeleid. Het onderzoek wordt voortgezet.