Gewonden bij brand op schip Noordzee

Nieuws Hoek van Holland Gewonden bij brand op schip Noordzee
thumbnail

Hoek van Holland - Op een schip op de Noordzee is maandagochtend brand uitgebroken. Bij de brand raakten twee personen gewond. Zij zijn met een hulpvaartuig naar Hoek van Holland gebracht, waar diverse ambulances en de traumahelikopter klaar stonden.De brandweer is onderweg naar het schip op de Noordzee om de brand te blussen. Hiervoor beschikt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond over het speciaal getrainde BroNS-team. Dit zijn twee brandweerploegen (gestationeerd op de Maasvlakte en Rotterdam-Oost) die per helikopter naar de brand worden gevlogen. Dit is de eerste keer dat de ploeg daadwerkelijk in actie moet komen sinds de oprichting van het team.

De hulpdiensten kregen de melding rond 9:45 uur binnen. Het schip (genaamd Anna) bevond zich ongeveer 20 kilometer uit de kust van Hoek van Holland. Drie reddingsboten van de KNRM, het kustwachtvliegtuig en de kustwachthelikopter waren snel ter plaatse. Ook kwamen de RPA voertuigen van Rotterdam Port Authority ter plaatse met enkele vaartuigen van het loodswezen. De bemanning gaf aan de brand na enige tijd zelf geblust te hebben. De machinekamer stond nog wel volledig onder de rook.

Rond 11:15 uur kwamen de twee gewonden aan in de Berghaven in Hoek van Holland waarna zij in de gereedstaande ambulances met spoed naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Foto's: District8.net en FlashphotoNL