Grote brand in trailer op de A4

Nieuws Schipluiden Grote brand in trailer op de A4
thumbnail

Schipluiden - Woensdagochtend zijn de hulpdiensten van onder andere Delft en Den Hoorn gealarmeerd voor een voertuigbrand op de A4 ter hoogte van Schipluiden.

Ter plaatse bleek een trailer van een vrachtwagen volledig in brand te staan, hierbij kwam veel rook vrij. De chauffeur heeft direct na het ontdekken van de brand zijn trailer losgekoppeld en zichzelf in veiligheid gebracht.

Omdat de brandweer de trailer, die gevuld was met bedrijfsafval, niet goed kon blussen is opgeschaald naar het sein middelbrand en zijn een hoogwerker en een watercontainer gealarmeerd. Omdat er geen water nabij de brand was en de watercontainer bijna leeg was is besloten om een groot watertransport vanuit De Lier te alarmeren. Deze heeft zich boven aan de Rijksstraatweg opgesteld. De slangen zijn via een bovenliggend viaduct naar de snelweg gebracht zodat de brandweer-eenheden weer verder konden met de bluswerkzaamheden.

Doordat de brand steeds opnieuw oplaaide heeft de brandweer een aannemer ter plaatse laten komen. Deze heeft met een grijper de trailer uit elkaar getrokken zodat de brandweer sneller en beter kon blussen.

Uit voorzorg heeft Rijkswaterstaat de snelweg afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat verwacht dat de A4 tussen afslag Den Hoorn/De Lier en Delft Tanthof tot ongeveer 15:00 grotendeels is afgesloten.

Foto's: District 8