Overvallers in de kraag gevat

Nieuws Vlaardingen / Schiedam Overvallers in de kraag gevat
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam - Het Arrestatieteam van de politie heeft vanmorgen in een woning in Rotterdam-Zuid een 16-jarige en een 18-jarige Pool aangehouden.

De broers worden verdacht van het plegen van overvallen.

Op zondagavond 29 april 2012 werd een buurtwinkel aan de Schiedamse Swammerdamsingel overvallen door drie gemaskerde mannen. De 40-jarige eigenaar werd bedreigd met een vuurwapen. De mannen gingen er na korte tijd vandoor met onder meer geld, telefoonkaarten en sigaretten.

Ruim een week later, op 8 mei s avonds, overvielen drie gemaskerde mannen een Poolse supermarkt op de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen. Ze bedreigden een medewerkster met een mes en een pistool en gingen er uiteindelijk met sigaretten en telefoonkaarten vandoor. De gealarmeerde politie hield kort na de overval vijf verdachten in de buurt van de supermarkt aan. Deze mannen werden na onderzoek heengezonden toen bleek dat zij niet te linken waren aan deze overval.

Het Regionaal Team Overvallen onderzocht beide zaken. Het onderzoek leidde naar de twee in Rotterdam woonachtige Polen. De aangehouden jongens worden verdacht van betrokkenheid bij bovengenoemde overvallen. Bij doorzoekingen in hun woning trof de politie onder andere diverse gestolen goederen aan. Het RTO zet het onderzoek naar de derde overvaller voort.

Foto's overval Swammerdamsingel: