Drinkwater weer geheel veilig. Kookadvies opgeheven

Nieuws Vlaardingen Drinkwater weer geheel veilig. Kookadvies opgeheven
thumbnail

Vlaardingen - Het drinkwater is weer volledig veilig in Vlaardingen Evides heeft zojuist bekend gemaakt dat de E.coli bacteriën verdwenen zijn. Het kookadvies is dus niet meer van kracht en er kan weer veilig water uit de kraan gebruikt worden.

Woensdagmorgen werd bekend gemaakt dat er in het drinkwater in Vlaardingen de E.coli bacterië was aangetroffen. Hierop ging er direct een NL-alert uit om de bevolking te waarschuwen om het water niet meer te drinken en dat het alleen veilig was nadat het water minstens drie minuten gekookt had. Er ontstond een ware run op water en de supermarkten in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam waren snel uitverkocht.

Sinds woensdagavond heeft Evides chloor aan het water toegevoegd om de E.coli bacteriën in de leidingen aan te pakken. Sinds zaterdagochtend is de toevoeging van chloor gestopt. Op diverse plekken in het leidingnet zijn watermonsters genomen, die zijn onderzocht en geanalyseerd. Hieruit is gebleken dat de maatregel geholpen heeft en het water dus weer veilig is voor gebruik.

Maandagmiddag, rond 13:00 heeft Evides laten weten dat er geen E.coli meer is aangetroffen in het drinkwater. Het kookadvies is dan ook opgeheven. Diverse metingen tonen aan dat de E.coli-bacterie niet meer aanwezig is en dat de chloordosering heeft gewerkt. De chloorsmaak en -geur verdwijnen nog verder in de loop van deze week.

Verenigingen en volkstuintjes
Alleen bij de manege, scouting, volkstuintjes, Hockeyclub Pollux, Deltasport, Sportclub Victoria '04 aan de Broekpolderweg geldt nog een kookadvies. Deze liggen aan een leiding die volledig is geïsoleerd van de rest van Vlaardingen. Zij worden hier individueel over geïnformeerd.