Aanhouding voor wapenbezit na twitter-tip

Nieuws Schiedam Aanhouding voor wapenbezit na twitter-tip
thumbnail

Schiedam - Vrijdagavond hielden politieagenten op het Heijermansplein een 16-jarige jongen uit Maassluis en een 15-jarige jongen uit Schiedam aan.

Een van hen bleek in het bezit van een pistool.

Rond 22.00 uur kwam de melding via twitter binnen bij twitcop R. Hendriks (@PRRHendriks) dat bij de Bram Ladage aan het Hof van Spaland in Schiedam twee mannen liepen met een ontbloot bovenlijf en een soort bivakmuts op. De melding werd vervolgens doorgezet naar de andere eenheden, waaronder twitcop, H. van Ark (@PRRvanArk).

Bij het Bachplein werden de agenten aangesproken door een man. Hij vertelde dat hij twee mannen met onbloot bovenlijf had gezien en dat een van de twee een vuurwapen in zijn hand had. Het duo was vertrokken richting Heijermansplein.

Bij een woning aan het Heijermansplein troffen de agenten twee mannen aan die aan het signalement voldeden. Een van hen had een op vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand. Beide mannen werden aangehouden. Het vuurwapen werd veilig gesteld door een hondenman. Na onderzoek bleek het te gaan om een balletjespistool. Het pistool is in beslag genomen.