Jaarwisseling 2017 - 2018

Nieuws Vlaardingen / Schiedam / Rotterdam Jaarwisseling 2017 - 2018
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam / Rotterdam - In dit verzamelitem staan alle artikelen rondom de jaarwisseling in met name Vlaardingen, Schiedam en een deel van Rotterdam.

In de regio Rotterdam-Rijnmond hebben de hulpdiensten een drukke jaarwisseling achter de rug. Van 31-12 21:00 tot 01-01 08:00 waren er 145 uitrukken voor de ambulancedienst. De brandweer had 751 uitrukken, waarvan 28 gebouwbranden, 497 container- en buitenbranden en 44 autobranden.

Brandweer druk met afblussen vreugdevuur

De brandweer is vanmorgen vroeg begonnen met het afblussen van de restanten van het vreugdevuur aan de Marathonweg. De nog brandende berg was groter dan voorgaande jaren en zal uren in beslag nemen voordat alles uit is. Mede doordat de kraan met grijper niet beschikbaar was werd er door de gemeente een shovel ingezet om de brandende berg uit elkaar te halen. Bij het afblussen komt veel rook vrij, deze trekt over de A20 richting de Broekpolder.

Brandweer blust uitgebrand vreugdevuur

Na enkele uren gebrand te hebben was er niet veel meer over van het vreugdevuur aan de Broekweg in Vlaardingen. De brandweer kwam later in de nacht langs om de restanten van de vuurstapel te blussen.

Uitslaande brand in buurthuis

In de vroege ochtenduurtjes van 1 januari is er aan de Rollostraat brand uitgebroken in een buurthuis. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig was de brand aan beide zijden uitslaand. Mede doordat er problemen waren met de waterwinning werd er opgeschaald naar grote brand om meer voertuigen ter plaatse te krijgen. Met behulp van een cirkelzaag zijn de rolluiken van het pand geopend om het vuur te kunnen bestrijden. Vlak voor 04:00 uur is het sein Brand Meester gegeven.

Wederom veel schade bij autobrand

Aan de Essenburgsingel is brand uitgebroken in een geparkeerd staande auto. Het vuur had inmiddels al aardig wat schade aangericht in het voorste deel van de auto. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur naar de ernaast geparkeerde auto oversloeg.

Fontein op straat door kapotte brandkraan

Aan de Floris de Vijfdelaan is een fontein ontstaan nadat er problemen waren met de brandkraan. De brandkraan was gebruikt door het blussen tijdens een autobrand eerder in deze nacht. Het water spoot zo'n vijf meter omhoog. De brandweer kwam alsnog ter plaatse maar kon niets doen. Het wachten is op Evides die de waterleiding zal afsluiten.

Auto in brand op parkeerplaats

Op een parkeerplaats aan de Samuel Esmeijerstraat is een geparkeerd staande auto deels in brand gevlogen. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de auto volledig in de gloria kwam te staan. De brand heeft wel veel schade aangebracht aan het voertuig.

Auto brandt volledig uit

De brandweer rukte nieuwjaarsnacht met spoed uit naar de Floris de Vijfdelaan in Vlaardingen. Bij aankomst staat de auto al volledig in brand en is er geen redden meer aan. De brandweer kan niet meer doen dan het afblussen van het voertuig. In de regio zijn rond oud en nieuw opvallend veel auto's uitgebrand.

Auto verwoest door brand

Aan de Bruijnstraat was er voor de brandweer geen eer meer te behalen bij een autobrand. De auto mag als verloren beschouwd worden nadat de brandweer klaar was met blussen. Het is een van de vele auto's die in de nieuwjaarsnacht verwoest zijn door brand

Vreugdevuur Marathonweg ontstoken

Het enorme vreugdevuur langs de Marathonweg in Vlaardingen werd 1 januari 0:00 uur ontstoken. Vele tientallen mensen kwamen kijken bij de enorme stapel kerstbomen en pallets. Het grote vreugdevuur waar door veel personen lang aan gewerkt is brandde nog uren.

Vreugdevuur Broekweg ontstoken

Klokslag middernacht werd het vreugdevuur aan de Broekweg in Vlaardingen ontstoken. Een grote groep mensen was samengekomen om het nieuwe jaar in te luiden door een stapel kerstbomen en pallets in brand te steken. De sfeer was gezellig en jong en oud vierden feest bij het vreugdevuur.

Uitslaande zolderbrand in Brielle

Brielle - Op zondag 31 december heeft er in Brielle een flinke brand gewoed in een woning, het betrof een twee onder een kapwoning en de brand was uitslaand. De brandweer schaalde de brand op naar middelbrand. De bewoners konden op tijd de woning verlaten en raakte niet gewond. Een hoogwerker wordt ingezet om vanaf boven te blussen. De schade door de brand is groot. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Meubilair in brand

Rond half negen zondagavond heeft de brandweer op de Van Hallstraat in Schiedam een klein buitenbrandje geblust. Er stond wat meubilair in brand. Met een straal hogedruk was het vuur snel geblust.

Vuurwerk in kapsalon gegooid

Zondagavond is de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand op de Parkweg in Schiedam. Bij een kapperszaak werd er vuurwerk naar binnen gegooid waardoor er veel rook in het pand kwam te staan. In het pand was verder geen brand ontstaan waardoor de brandweer na een controle weer snel kon inpakken.