Chaos door westerstorm

Nieuws Vlaardingen / Schiedam / Rotterdam Chaos door westerstorm
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam / Rotterdam - In het hele land zijn donderdag grote problemen ontstaan door de westerstorm die over het land trok. Het KNMI gaf Code Rood; een weeralarm voor extreme omstandigheden.

Op Schiphol werd het vliegverkeer volledig stilgelegd. Ook het treinverkeer van de NS kwam in het hele land stil te liggen.

Tussen 09:00 en 11:15 uur verwerkte de landelijke 112-centrale in Driebergen bijna 1000 meldingen per kwartier. Bij de jaarwisseling, normaliter de piek, waren dat er 500. Alle 180 beschikbare lijnen waren open. 38 centralisten namen de meldingen aan. Op een normale ochtend zijn dat er 8.

In de regio Rotterdam-Rijnmond heeft de brandweer in een paar uur ruim 500 meldingen verwerkt.

Enorme omgevallen boom beschadigt 7 auto's

Een enorme boom die donderdag omviel aan het Hargapad in Vlaardingen beschadigde ten minste 7 geparkeerde auto's. De auto met het meeste geluk kwam er vanaf met een paar krassen en een kapotte lamp, maar de meeste auto's zijn compleet verwoest.

NS legt complete treinverkeer stil

De NS heeft aan het einde van de ochtend het gehele treinverkeer volledig stil te leggen in het hele land vanwege de zware westerstorm. Vele reizigers moesten gebruik maken van het streekvervoer om op hun plaats van bestemming te komen. Halverwege de middag was het treinverkeer nog altijd niet opgestart.

Veel schade nadat boom tegen huis valt

Op de Rotterdamseweg in Vlaardingen is een boom tegen een woning aan gevallen. Naast het huis raakte ook een geparkeerde auto beschadigd. De brandweer heeft geholpen de boom weg te halen. De straat was lange tijd afgesloten voor de werkzaamheden.

Zeecontainers waaien het water in

Bij een bedrijf aan de Waalhaven in Rotterdam zijn enkele zeecontainers door de harde wind van de stapel gewaaid en in het water terecht gekomen. Men man en macht wordt geprobeerd de containers weer uit het water te halen. Niemand raakte gewond.

Vrachtwagen verliest dak op de A20

Op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen heeft een vrachtwagen zijn dak verloren door de harde wind. De snelweg werd urenlang afgesloten. Nadat het dak met spanbanden aan de vrachtwagen was vastgemaakt werd deze naar een parkeerplaats gereden om het probleem verder op te lossen.

Drie bomen achter elkaar omgevallen

Op de Kerkweg in Schiedam viel ook een grote boom om. Na aankomst van de politie, en onze fotograaf, vielen er een stukje terug nog 2 bomen om. Zowel de politie als onze fotograaf moesten wachten tot de medewerkers van de gemeente ter plaatse waren om de route weer vrij te maken omdat zij precies tussen de bomen terecht waren gekomen.

Route dwars door omgevallen boom heen

Op de 'S-Gravenweg in Rotterdam viel donderdagochtend vroeg een boom om. De route van deze vrouw die haar hond aan het uitlaten was ging echter precies over deze weg. Ze besloot de route gewoon te volgen en dwars door de takken van de boom te lopen om verder te kunnen met haar hondje.