Traumahelikopter ingezet voor ondersteuning ambulance

Nieuws Schiedam Traumahelikopter ingezet voor ondersteuning ambulance
thumbnail

Schiedam - De traumahelikopter "Lifeliner 1" (vanuit Amsterdam) is zaterdagavond gealarmeerd voor een inzet in Schiedam. Een ambulance had een halfuur eerder een melding ontvangen voor een inzet bij het Franciscus Ziekenhuis, locatie Vlietland.

Het lijkt erop dat een patiënt vervolgens met spoed van het Schiedamse ziekenhuis naar het Westeinde ziekenhuis in Den Haag vervoerd moest worden, maar de situatie onderweg ernstiger werd. De ambulance bleef hierop langs de kant van de weg staan aan de Churchillweg, en wachtte op de komst van een MMT trauma-arts, die met de helikopter ingevlogen werd.

Omdat de traumahelikopter van Rotterdam al reeds elders was ingezet, werd de volgende dichtstbijzijnde traumahelikopter gestuurd; die uit Amsterdam.

Nadat de MMT arts zich in de ambulance had gemeld ging deze vrij kort daarna met spoed weg richting Den Haag. De Lifeliner vertrok daarna ook om de arts weer op te halen bij het Westeinde ziekenhuis, omdat deze voor medische assistentie was meegereden met de ambulance.