15-jarige vast voor dood 17-jarig meisje

Nieuws Rotterdam 15-jarige vast voor dood 17-jarig meisje
thumbnail

Rotterdam - Zondagavond is een 15-jarige jongen uit Rotterdam gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het geweldsdelict op de Horvathweg.

Hierbij kwam 17-jarige Seriban Akpinar uit Rotterdam om het leven. De aanhouding is het resultaat van onderzoek dat sinds de vondst van het slachtoffer afgelopen donderdag is gestart. De familie van de 17-jarige Seriban Akpinar is gisteravond ingelicht over de aanhouding. De verdachte wordt verhoord. Uit de sectie is dit weekend gebleken dat Seriban door messteken om het leven is gekomen.

Om volledige duidelijkheid over dit misdrijf te krijgen, zijn naast het rechercheonderzoek ook de hulp en informatie van burgers belangrijk. Het team wil daarbij graag antwoord op een aantal belangrijke vragen. Seriban fietste op een oranje damesfiets met aan de voorkant een wit bagagerek en een blauw spatbord van de Rabobank. Ze was gekleed in een korte blauwe broek en blauw shirt met korte mouw, waarover zij een rood kort jasje droeg of om haar middel had geknoopt. Ze is van Turkse afkomst, had half lang donker haar en droeg een witte pet. Seriban werd donderdag kort na 19.00 uur levenloos in de bosschages aan de Horvathweg aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de fiets die eerder bij metro-station Marconiplein was aangetroffen, hoogstwaarschijnlijk niet van het slachtoffer is.

- Wie heeft Seriban Akpinar donderdag 9 augustus omstreeks 17.00 uur haar woning in Rotterdam Charlois zien verlaten op haar opvallend oranje fiets of anderszins en weet welke richting zij op is gegaan? - Wie heeft haar 9 augustus na 17.00 uur in de omgeving van metrostation Marconiplein of de Horvathweg, nabij het Spartastadion of op een andere locatie gezien? - Als het slachtoffer gezien is, was zij alleen of in gezelschap van 1 of meerdere personen? - Wie heeft na donderdagavond 9 augustus in Rotterdam-West of op een andere locatie een onbeheerde oranje damesfiets van De Rabobank zien staan? Op de fiets van Seriban zat geen koplamp. Op bijgaande foto staat een soortgelijke fiets.

Alle informatie die duidelijkheid kan geven over dit misdrijf blijft belangrijk. Tips kunnen doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het rechercheteam zet het onderzoek voort. Hierbij wordt niet uitgesloten dat er nog aanhoudingen gaan volgen.