Flinke rookwolk door affakkelen

Nieuws Vlaardingen Flinke rookwolk door affakkelen
thumbnail

Vlaardingen - Donderdagmorgen was er boven Vlaardingen een flinke rookwolk zichtbaar. Deze was afkomstig van een bedrijf in de Botlek.

Bij een bedrijf aan de Professor Gerbrandyweg werd flink afgefakkeld. Dit zorgde voor een flinke rookpluim die in de wijde omgeving zichtbaar was. De brandweer werd ook nog gealarmeerd voor een mogelijke scheepsbrand in de Rijnhaven in Rotterdam. Dit bleek echter ook de rookpluim van het affakkelen. Bij de meldkamer van milieudienst DCMR zijn donderdagochtend 13 klachten binnengekomen over roet.

De klachten kwamen uit Spijkenisse, Vlaardingen, Schiedam, Hoogvliet en Rotterdam. Boosdoener was de raffinaderij van Esso in het Botlekgebied. Een van de units kwam even voor acht uur stil te liggen. Om de unit weer normaal te kunnen laten werken, moest Esso de producten zo snel mogelijk afvoeren. Daarbij werden gassen via de fakkel verbrand. De fakkel was tot ongeveer 9.45 uur te zien bij Esso en de daarbij behorende rook zorgde voor 13 klachten. Inmiddels is de situatie weer geheel onder controle en wordt de unit weer in gebruik genomen. Het affakkelen is niet meer nodig.