Blankenburgtunnel komt definitief

Nieuws Vlaardingen Blankenburgtunnel komt definitief
thumbnail

Vlaardingen - De Maasdeltatunnel, onderdeel van het Blankenburgtrace, wordt definitief aangelegd. De Raad van State heeft dit vandaag onherroepelijk besloten.

De aanleg van de Blankenburgtunnel, zoals de Maasdeltatunnel in de volksmond al jaren genoemd wordt, is al zeer lang een omstreden onderwerp. Voor en tegenstanders discussieren al jaren over deze oeververbinding tussen Vlaardingen en Rozenburg waarvan de eerste plannen in de jaren 50 van de vorige eeuw bedacht werden. In 2012 is door toenmalig minister Melanie Schultz (infrastructuur) in het regeerakkoord de bouw van het verbindingstraject tussen de A20 en de A15 vastgelegd.

Ondanks dat Rijkswaterstaat pas met de bouw van de weg met 2x 3 rijstroken laat starten na een onherroepelijke uitspraak van de Raad zijn de voorbereidingen al wel van start gegaan. In maart is reeds begonnen met een bodemonderzoek. De verwachting is nu dat in september gestart zal worden met de aanleg van de tunnel, als onderdeel van de A24. Naar verwachting zullen de eerste voertuigen tussen 2022 en 2024 van de nieuwe tolweg gebruik gaan maken.