Autokraker in bil gebeten door politiehond

Nieuws Schiedam Autokraker in bil gebeten door politiehond
thumbnail

Schiedam - Autodieven hebben vannacht hun zinnen gezet op meerdere geparkeerde auto's in Schiedam Noord. Eén van de auto's stond geparkeerd op het Annie Solomonshof. De auto is gestript achtergelaten.

Buurtbewoners zagen twee gemaskerde mannen opritten van woningen oplopen. Uiteindelijk viel hun oog op een Mercedes. Hier zijn de koplampen, radio en airbags uit gesloopt.

Ook op de Hoeker is ingebroken in een auto, een Golf GTE. Bewoners merkten de inbraak op en belden vervolgens de politie. Bij de zoekactie die volgde werd ook de politiehelikopter ingezet. Met behulp van warmtebeelden werden de twee daders al snel gelokaliseerd.

De oudste, een 28-jarige man, werd gezien bij de Harreweg. Hij had zich verscholen, maar dat hielp hem weinig. Agenten met een politiehond werden door de heli-bemanning naar de schuilplaats geleid waarna de man kon worden aangehouden.

Zijn 'collega-inbreker' had een lastigere verstopplaats gevonden. Hij zat in een sloot aan de Harreweg. Hij weigerde te reageren op het aanroepen van agenten en ook de hond maakte in eerste instantie geen indruk op hem. Nadat de hond onder andere in zijn bil had gebeten kwam hij uit de sloot. Ook deze 21-jarige man is aangehouden.

Ingezonden foto's.