Grote reddingsactie voor 18 vluchtelingen in zeecontainer

Nieuws Rotterdam Grote reddingsactie voor 18 vluchtelingen in zeecontainer
thumbnail

Rotterdam - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag massaal uitgerukt naar de Reeweg in Rotterdam waar 18 mensen in een zeecontainer zaten opgesloten. Het gaat vermoedelijk om vluchtelingen, die uiteindelijk zelf 112 belden om gered te worden.

Een groot aantal eenheden van de politie en brandweer gingen ter plaatse met zo'n 20 ambulances uit de hele regio (Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Zuid-Holland-Zuid, Hollands-Midden en Midden-West Brabant). Er werd opgeschaald naar GRIP 1. Omdat niet bekend was om welke container het ging en waar deze ongeveer stond, stonden de hulpdiensten voor een uitdaging. Er was nog wel telefonisch contact mogelijk met de vluchtelingen in de container. Uiteindelijk heeft de politie via de zendmasten kunnen peilen waar het telefoontje ongeveer vandaan kwam. Hierdoor is het uiteindelijk gelukt de juiste container te vinden.

Het vanochtend gepresenteerde drone-team van de brandweer kwam ook ter plaatse. Zij zijn uiteindelijk niet ingezet. In totaal 16 mannen en 2 vrouwen zijn uit de container gered. Een aantal zijn met de beschikbare ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De anderen zijn opgevangen in een RET-bus en zullen naar elders vervoerd worden.

Er zal een onderzoek ingesteld worden naar de herkomst van de vluchtelingen en hoe zij precies in deze container in het havengebied terecht zijn gekomen.