A20 volledig dicht voor alcoholcontrole

Nieuws Vlaardingen A20 volledig dicht voor alcoholcontrole
thumbnail

Vlaardingen - De A20 in Vlaardingen is afgelopen nacht in beide richtingen afgesloten geweest voor een grote alcoholcontrole.

Verkeer vanuit Hoek van Holland moest verplicht de afrit nemen bij Vlaardingen-West. Op de afrit zelf werd gecontroleerd op alcohol. Hetzelfde gebeurde vanuit Rotterdam. Daar moest je verplicht de snelweg af bij Vlaardingen-Holy. Rijkswaterstaat zorgde voor de afsluiting van de A20. De afsluiting zorgde wel voor files aan beide kanten. Hiervoor werd af en toe de snelweg enkele minuten geopend om de files weg te werken.

Honderden bestuurders zijn gecontroleerd tussen 23:00 uur en 06:00 uur. Er waren 16 mensen die teveel alcohol op hadden. Twee daarvan moesten hun rijbewijs meteen inleveren vanwege het hoge alcoholpercentage. Onder de brug aan de Marathonweg stonden diverse politievoertuigen t.b.v. de controle, waaronder een voertuig met een ademanalyse apparaat. Hierop werd een 2e meting verricht om het precieze alcoholpercentage te bepalen.

Op beide locaties stond ook een arrestantenbus. Hierin moesten mensen wachten tot ze met een andere arrestantenbus werden opgehaald om naar het ademanalyse apparaat te gaan, of na een eventuele aanhouding naar het politiebureau.