Veel aanhoudingen tijdens alcoholcontrole

Nieuws Vlaardingen Veel aanhoudingen tijdens alcoholcontrole
thumbnail

Vlaardingen - Zaterdagavond zijn er op verschillende locaties alcohol controles uitgevoerd, onder andere op de van Hogendorplaan rotonde bij station Vlaardingen-Oost.

Al het verkeer wat via de rotonde zijn weg wilde vervolgen werd gecontroleerd. Binnen vijf minuten was het al drie keer raak. Drie bestuurders werden aangehouden voor het blazen van een F en moesten mee naar het bureau voor een uitgebreidere blaastest. Ook werd er een bestuurder aangehouden die via een speeksel test onder invloed bleek te zijn van verdovende middelen. Terwijl de arrestanten bus de 'arrestanten" naar het bureau overbracht werden er weer diverse bestuurders aangehouden. Motorrijders hielden de boel goed in de gaten, bestuurders die keerden werden direct achtervolgt en alsnog overgebracht naar de "blaaslocatie'. Ook voor brommers en scooters was er geen ontkomen aan, ook deze bestuurders mochten hun blaasvermogen testen.

De politie maakte later bekend dat er 18 personen zijn aangehouden en van twee is het rijbewijs ingevorderd. De hoogste blies 1055 Ugl, deze bestuurder moest tijdens zijn aanhouding ondersteund worden omdat lopend haast onmogelijk was.