Grote inzet hulpdiensten voor ongeval in loods

Nieuws Schiedam Grote inzet hulpdiensten voor ongeval in loods
thumbnail

Schiedam - In een bedrijfspand aan de Calandstraat is maandagmiddag een man gewond geraakt nadat een steiger omviel en de man eraf viel.

Ambulance, brandweer en politie werden ter plaatse gestuurd. Ook de traumahelikopter vloog mee. Omdat er mogelijk sprake was van de aanwezigheid van asbest heeft de brandweer het pand met ademlucht betreden. Vrij snel bleek dat de saneringswerkzaamheden net afgerond waren. Het slachtoffer is uit de ruimte gehaald door de brandweer en overgedragen aan het ambulance personeel.

Er was enige tijd grote onduidelijkheid over de juiste locatie van het incident. In eerste instantie reden de hulpdiensten naar de Conradstraat, 100 meter verderop. Het slachtoffer had zelf na zijn val de hulpdiensten gebeld met de mededeling dat hij gevallen was op karwei. Dit werd opgepikt als "Incident bij de Karwei (aan de Conradstraat)". Het slachtoffer had een masker op omdat hij met asbest aan het werk was maar was daardoor moeilijk te verstaan. De traumahelikopter probeerde te landen op het parkeerterrein bij de Karwei, maar is uiteindelijk vlakbij de Nieuwpoortweg geland. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, hij had zijn bovenbeen gebroken.