Een nacht vol autobranden in Vlaardingen

Nieuws Vlaardingen Een nacht vol autobranden in Vlaardingen
thumbnail

Vlaardingen - Zondagmorgen zijn rond 01:45 zijn in korte tijd minimaal drie voertuigen in brand gemeld bij de brandweer. Alle voertuigen stonden in een straal van ongeveer 200 meter afstand van elkaar geparkeerd op een industrieterrein in Vlaardingen.

De eerste melding kwam vanuit de 3e Industriestraat. Hier stond een vrachtwagen in brand. Iets verder op de Taanderijstraat stond vervolgens een ruitenwisser van een bestelbus in brand. Hier konden de hulpdiensten erger voorkomen. Terwijl de brandweer aan het blussen was, kwam een volgende melding binnen. Een camper -geparkeerd op het terrein van een garagebedrijf aan de Mercuriusstraat- stond volledig in lichterlaaie. De brandweer heeft meerdere blusvoertuigen ingezet.

Een stukje verderop in de 3e Industriestraat stond ook een busje, waar de politie onderzoek heeft gedaan. Het is niet geheel duidelijk of dit busje ook doelwit is geweest. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart, en heeft met meerdere eenheden het industrieterrein afgesloten. Gezien het aantal branden in zeer korte tijd, zal sterk rekening worden gehouden met brandstichting. Eerder gingen ook al 10-tallen auto's in vlammen op in Vlaardingen.