Verkeer Vijfsluizen muurvast na aanrijding

Nieuws Vlaardingen / Schiedam Verkeer Vijfsluizen muurvast na aanrijding
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam - Als gevolg van een aanrijding tussen twee auto's is het spitsverkeer op Vijfsluizen donderdagochtend muurvast komen te staan. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de oprit A4 (Vlaardingen-Oost).

Beide voertuigen liepen door het ongeval forse schade op en blokkeerden enige tijd het kruispunt. Hierdoor ontstond een flinke verkeersopstopping op de aansluitende wegen. In de Beneluxtunnel kwam het verkeer in de rechter tunnelbuis richting Vlaardingen grotendeels tot stilstand. Het verkeer op de Van Hogendorplaan stond vast, op de Vulkaanweg kon het verkeer geen kant op. Ook op de BK Laan in Schiedam stroopte de rijen auto's op. Vanaf de afrit A4 werd het verkeer via richting de nieuwe KFC gedirigeerd.

Vorige week is er een schouw uitgevoerd op het knooppunt. Hieruit is naar voren gekomen dat er nog enkele verbeteringen kunnen worden doorgevoerd, met name in de programma’s van de verkeerslichten. Daarnaast is het op Vijfsluizen volgens de gemeente extra druk in verband met filevorming op de A4. Hierdoor gaat het verkeer vanaf Vijfsluizen naar de snelweg moeizaam, waardoor er wachtrijen ontstaan. Die drukte op de A4 komt deels door de sluiting van de Maastunnel in Rotterdam.