Roofovervallers direct opgepakt door politie

Nieuws Vlaardingen Roofovervallers direct opgepakt door politie
thumbnail

Vlaardingen - Dinsdagmiddag heeft de politie door snel optreden twee verdachten aangehouden op verdenking van een beroving.

Een derde verdachte werd aangehouden voor heling. Even voor drie uur ontving de politie de melding dat een 11-jarige jongen uit Vlaardingen was beroofd van zijn telefoon. Hij zat samen met een vriendje op een schoolplein aan het Plein-Emaus toen twee mannen voorbij kwamen lopen. Een van hen liep uiteindelijk het schoolplein op en griste de telefoon uit de handen van de jongen. Vervolgens gingen beide mannen er vandoor.

Gealarmeerde agenten startten een onderzoek in de omgeving, waarbij zij twee mannen aantroffen die voldeden aan het opgegeven signalement. De 24-jarige man uit Vlaardingen en een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel werden direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Op het bureau werd al snel duidelijk dat de telefoon in korte tijd was doorverkocht. Ook de heler, een 37-jarige Vlaardinger, werd diezelfde middag nog aangehouden. Hij was in het bezit van de telefoon. De politie onderzoekt de zaak.

Omdat de daders het sim kaartje van de telefoon weggegooid hadden heeft de politie deze nog gezocht op de locatie die de daders aangaven.