Afsluitende anti-terreuroefening op gekaapt schip

Nieuws Rotterdam Afsluitende anti-terreuroefening op gekaapt schip
thumbnail

Rotterdam - Donderdag heeft in de Rotterdamse haven de afsluitende oefening plaatsgevonden van "Port Defender", een grote 3 daagse oefening van o.a. de anti-terreureenheden van ons land.

De DSI, Dienst Speciale Interventies, bevrijdde een gekaapt schip dat de haven in kwam varen. Vanuit een helikopter en ribs gingen de "Special Forces" aan boord van het schip om zo de gijzelnemers te arresteren en de bemanning te bevrijden.

Tijdens de oefening Port Defender Rotterdam trainen de Koninklijke Marine, Koninklijke Luchtmacht, Dienst Speciale Interventies (DSI), de Kustwacht, het Havenbedrijf Rotterdam, Politie eenheid Rotterdam en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond samen. Het uiteindelijke doel is om met alle verschillende veiligheids- en hulporganisaties gezamenlijk te oefenen op het gebied van havenbescherming.

Port Defender wordt voor de vierde keer gehouden. Door verschillende dreigingsscenario´s met elkaar te integreren, ontstaat er een zo realistisch mogelijke oefening en krijgen de deelnemers de kans om naast de eigen vaardigheden, ook de onderlinge samenwerking te beoefenen.