Zeer grote brand verwoest meerdere bedrijven

Nieuws Vlaardingen Zeer grote brand verwoest meerdere bedrijven
thumbnail

Vlaardingen - Aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen is dinsdagochtend een enorme brand uitgebroken in een garagebedrijf. Binnen 1 minuut schaalde de meldkamer op naar het sein "Grote Brand"

In korte tijd werd er verder opgeschaald naar het sein "Zeer Grote Brand" en "GRIP 2". In totaal werden er gedurende de dag 6 pelotons gealarmeerd. Eén peloton bestaat uit 4 blusvoertuigen.

De brand breidde zich razendsnel uit naar het aangrenzende gebouw van 5 verdiepingen. Bovenin zitten woningen, onderin zitten enkele horecagelegenheden gevestigd. Vooral de horecagelegenheden hebben enorme schade opgelopen en zijn grotendeels verwoest. De brandweer heeft enkele bewoners uit die bovengelegen woningen gered. Drie mensen moesten naar het ziekenhuis vanwege rookintoxicatie.

Lange tijd waren grote zwarte rookwolken in de weide omgeving te zien. De overheid stuurde tweemaal een NL-Alert uit met het advies ramen en deuren gesloten te houden. De rook trok richting Spijkenisse. Hier werden diverse meetploegen van de brandweer ingezet om de gevolgen van de rookwolk in kaart te brengen.

Rond 20:00 uur werd het sein "brand meester" gegeven, zo'n 11,5 uur na het uitbreken van de brand.