Steekwapens aangetroffen bij grootschalige verkeerscontrole

Nieuws Schiedam Steekwapens aangetroffen bij grootschalige verkeerscontrole
thumbnail

Schiedam - In Schiedam is woensdagmiddag een grootschalige controle gehouden in de strijd tegen ondermijning, het tegengaan van geweldsincidenten en handel in verdovende middelen. Op diverse plekken in de stad stonden scanauto’s om kentekens van voorbijrijdende auto's te controleren. Motoragenten begeleiden voertuigen vervolgens naar de verzamelplaats aan het Bachplein.

Op de verzamelplaats werden de voertuigen en berijders grondig onder de loep genomen. Tijdens de actie zijn meer dan 100 voertuigen en hun bestuurders gecontroleerd. Hierbij zijn meerdere steekwapens aangetroffen. Ook zeker drie bestuurders zijn aangehouden in verband met rijden onder invloed van verdovende middelen. Hiervoor is de politie-arts op het politiebureau gekomen voor het afnemen van bloed.

De belastingdienst heeft ook flink huis gehouden, er is veel geld geïnt van mensen die schulden open hadden staan. Daarnaast zijn meerdere voertuigen in beslag genomen.

Bij de actie waren de politie Schiedam, marechaussee, de douane, belastingdienst en Team Toezicht en Handhaving betrokken.