Geketend protest tegen bomenkap

Nieuws Vlaardingen Geketend protest tegen bomenkap
thumbnail

Vlaardingen - Waar in Vlaardingen bomen gekapt worden, worden ook weer nieuwe bomen geplant. Voordat jonge bomen dezelfde milieuwaarde hebben als volwassen bomen gaan hier echter wel heel wat jaren overheen.

Het kappen van gezonde bomen is daardoor nogal dom, want daarmee zet je jezelf als stad op achterstand; Volwassen bomen zijn het beste wapen tegen de toename van CO2 in de lucht door het gebruik van fossiele brandstoffen. Bomen gebruiken deze CO2 als grondstof voor de fotosynthese. Bomen en planten maken hieruit niet alleen zuurstof, maar ook bladeren en hout.

Dat is echter wat op dit moment ‘aan de hand is’ in de Meidoornstraat en voormalig GroenLinks raadslid Corrie Kortleven protesteert daar tegen. Kortleven heeft zich vastgeketend aan één van de bomen die gekapt gaat worden. ‘Doodzonde’ vindt ze, en dat vindt blijkbaar ook degene die belast is met deze klus. ,,Degene die de boel hier om moet kappen vertelde mij dat dit hem aan het hart gaat, gezonde bomen kappen’’, aldus Kortleven. ,,Er wordt nu uitvoering gegeven aan een plan van zo’n 7 jaar geleden.

Vernieuwing vanuit architectonisch oogpunt en dat is raar’’. Corrie Kortleven wacht nu, letterlijk, geboeid af wat er gaat gebeuren. Met een GroenLinks wethouder, Bart de Leede, in Vlaardingen zou het zomaar anders kunnen lopen dan de plannen aangeven.