Hulpdiensten strategisch opgesteld tijdens 112 storing

Nieuws Rotterdam / Schiedam / Vlaardingen Hulpdiensten strategisch opgesteld tijdens 112 storing
thumbnail

Rotterdam / Schiedam / Vlaardingen - In de hele regio waren hulpdiensten maandagmiddag en avond op strategische plaatsen zichtbaar. Om 15:45 is er bij diverse telecomproviders een storing waardoor de meldkamer van de hulpdiensten niet of nauwelijks bereikbaar was.

Via social media riep de politie op om bij acute nood naar het dichtsbijzijnde politiebureau of brandweerkazerne te gaan. Daarnaast werden de diverse social mediakanalen uitgelezen. Er waren ook tijdelijk alternatieve telefoonnummers beschikbaar voor 112 (088-6628240) en voor 0900-8844 (088-9659630).

Ook de noodhulpteams (NHT) van het Rode Kruis werden ingezet op strategische plekken. Van de in dienst zijnde ambulancemedewerkers moest iedereen op pad blijven en werden overige voertuigen ook de straat op gestuurd om zichtbaar te zijn en als aanspreekpunt te dienen. Ook de politie ging met al het beschikbare personeel de straat op.

Aan het begin van de avond was de storing opgelost en konden alle ingezette voertuigen die dienden als aanspreekpunt bij een noodsituatie weer naar de kazernes.