Beëdiging politiekids in Vlaardingen

Nieuws Vlaardingen Beëdiging politiekids in Vlaardingen
thumbnail

Vlaardingen - Sjoerd Top, districtschef van de politie, en Tjerk Bruinsma, burgemeester van Vlaardingen, hebben woensdagmiddag 45 Politiekids beedigd.

Vanaf nu gaan zij een aantal keer per jaar samen met agenten op stap in de wijken van Vlaardingen.

Het project "Politiekids" is bedoeld om kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met de politie. Ze gaan met agenten op stap en krijgen vooraf instructies. De kinderen gaan onder meer preventie- en promotiemateriaal uitdelen. Maar het kan ook zijn dat ze tijdens een verkeerscontrole de verkeersdeelnemers vragen om voorzichtig te rijden, zodat er veilig gespeeld kan worden in de wijk. De eerste actie staat gepland voor woensdagmiddag 21 november.

De kinderen dragen tijdens de actie een fluorescerend vest en een pet met daarop "Politiekids". Zo zijn ze duidelijk herkenbaar. Woensdagmiddag namen de kinderen hun 'uniform' in ontvangst. Daarvoor hadden ze, onder toeziend oog van burgemeester Tjerk Bruinsma en districtschef Sjoerd Top, de belofte afgelegd zich netjes te gedragen en het samen met de politie veiliger te gaan maken.