Nieuwe tankautospuit voor brandweer Schiedam

Nieuws Schiedam Nieuwe tankautospuit voor brandweer Schiedam
thumbnail

Schiedam - De brandweer Schiedam beschikt sinds 5 augustus weer over een eigen eerste tankautospuit. Na het ongeval op de Groeneweg in Schiedam op 24 maart 2019 heeft de beroepsploeg een reservevoertuig beschikbaar gehad.

Sinds vandaag staat de "17-0431" weer in de kazerne, zoals het roepnummer luidt van de eerste tankautospuit van de Schiedamse brandweer. Het gaat hier om een eerder reservevoertuig dat nu omgenummerd is.

De meeste ploegen hebben sinds enkele jaren de naam en/of standplaats van hun voertuig op de zonnekap staan. Voorheen stond er ook "Schiedam" op de zonnekap van de tankautospuit, en op het voertuig van de vrijwilligers (2e tankautospuit) staat "VG Schiedam" (Vrijwillig Gedeelte Schiedam). Op deze nieuwe eerste tankautospuit staat nu niet alleen de naam van de kazerne, maar is deze omgeven met enkele bekende bouwwerken van de stad. Zo zijn de Schiedamse molens vertegenwoordigd op de zonnekap, maar ook onder andere de historische Appelmarktbrug en zakkendragers zijn vertegenwoordigd.