Ziekenhuisbezoek uitdaging voor mindervalide metroreiziger

Nieuws Schiedam Ziekenhuisbezoek uitdaging voor mindervalide metroreiziger
thumbnail

Schiedam - Een kleine week nadat de eerste passagiers gebruik kunnen maken van de Hoekse metrolijn klinkt er her en der toch wat gemorrel.

Met name mindervaliden en mensen met een kinderwagen staan voor een kleine uitdaging zodra zij vanuit de richting Hoek van Holland op perron 2 staan. De lift is buiten werking, waardoor het zeer lastig wordt van het perron af te komen. Menig passagier is inmiddels geholpen door een mede reisgenoot.

Voor een bezoek aan het naastgelegen ziekenhuis moet nog creatiever worden omgegaan. Dezelfde lift geeft toegang tot een loopbrug over het spoor richting het ziekenhuis. Ook deze loopbrug is per lift niet bereikbaar. Enkele passagiers zijn weer op de volgende metro gestapt, om daar weer over te stappen, terug naar metrostation Nieuwland. Eenmaal aangekomen op spoor 1 kan de lift vervolgens weer genomen worden om van het perron af te komen.

UPDATE 4-10 13:20 Een woordvoerder van de RET laat in een telefonische reactie weten inmiddels op de hoogte te zijn van de storing en heeft een liftmonteur besteld. Het is niet exact bekend wanneer deze komt. Dit kan "vandaag of morgen" zijn.