NIEUW: Spectaculaire serie over de brandweer

Nieuws Schiedam / Vlaardingen / Rotterdam NIEUW: Spectaculaire serie over de brandweer
thumbnail

Schiedam / Vlaardingen / Rotterdam - Verkeersongelukken en reanimaties, maar ook liftopsluitingen, ontsnapte dieren en beknellingen: de brandweer doet zoveel meer dan alleen branden blussen. Het SBS6-programma Als de Brandweer toont het werk van de Nederlandse brandweer en laat zien hoe het is om in de schoenen te staan van deze helden als ze vanuit een kazerne op een incident afstuiven.

Wat start in de meldkamer met een angstige noodoproep, krijgt een vervolg als ze binnen een minuut in de tankautospuit stappen en met gillende sirenes uitrukken. Nooit eerder kwamen kijkers zó dichtbij het vuur. Ze beleven alles door de ogen van de brandweerlieden, die hun werk zelf met verschillende camera’s in beeld brengen.

In Als de Brandweer filmen brandweermannen èn -vrouwen hun eigen werk. Dat maakt de beleving van deze serie uniek, intens en exclusief. Naast eigen opnamen wordt het brandweerwerk ook met beelden van professionele cameracrew, nieuwsjagers, beveiligingscamera’s, drones, warmtebeeldcamera’s en smartphones geregistreerd.

Branden in alle soorten en maten vormen vanzelfsprekend een vast onderdeel in elke aflevering, maar ook de onbekende, niet minder indringende kant van het brandweerwerk wordt belicht. Zo zijn er ook duikers die een slachtoffer uit een in het water belande auto bevrijden of een uitgeput paard uit een diepe moddersloot proberen te halen.

Als de Brandweer wordt geproduceerd Screentime Entertainment BV, de makers van o.a. De Meldkamer. en Unit Luchtvaartpolitie

Het programma richt zich voornamelijk op incidenten in de regio Rotterdam. Vanuit de kazerne Schiedam, Rotterdam Centrum en Rotterdam Zuid zijn vele opnames gemaakt. Het team van FlashphotoNL heeft mogen bijdragen aan dit nieuwe programma. Onze fotografen en cameramensen hebben begin dit jaar meerdere 24-uurs diensten meegedraaid op de kazernes Schiedam en Rotterdam (posten Baan en Mijnsherenlaan).

Als de brandweer is vanaf 24 november elke zondag om 20:30 uur te zien op SBS 6.