Jaarwisseling 2019-2020

Nieuws Vlaardingen / Schiedam / Rotterdam Jaarwisseling 2019-2020
thumbnail

Vlaardingen / Schiedam / Rotterdam - In dit verzamelitem staan alle artikelen rondom de jaarwisseling in met name Vlaardingen, Schiedam en een deel van Rotterdam.

Het item zal telkens geüpdatet worden met nieuwe artikelen zodra deze beschikbaar zijn.

Autobrand op parkeerplaats

Op de parkeerplaats van de Engelsche Boomgaert in Vlaardingen is woensdag rond 5:20 brand ontstaan in een auto. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen. Andere geparkeerde auto’s die dichtbij stonden hebben geen schade opgelopen.

Opnieuw brand in houten schuur

De brandwee moest woensdag rond 4:30 opnieuw uitrukken voor brand in een houten schuur aan de Kethelweg. Enkele uren eerder was daar ook brand uitgebroken. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer is geruime tijd bezig geweest om alle brandhaarden volledig te doven.

Brand in auto

In het laadgedeelte van een geparkeerde auto heeft woensdag rond 4:20 uur brand gewoed. Een buurtbewoonster alarmeerde de brandweer. De brandweer had het vuur snel geblust. De auto heeft flinke schade opgelopen.

Kinderwagen in brand in trappenhuis

Rond 2:55 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Van der Palmstraat in Vlaardingen. Ter plaatse bleek het trappenhuis vol met rook te staan. De oorzaak is snel gevonden: een kinderwagen in het trappenhuis had vlam gevat. Nadat de brand was geblust en het trappenhuis was geventileerd konden de hulpdiensten weer vertrekken.

Schade aan bestelbus door brand

De brandweer heeft woensdagochtend een brand in een bestelbus aan de Laan van Bol’es geblust. De voorzijde van het voertuig heeft de meeste schade opgelopen. De brandweer kon voorkomen dat de hele bestelbus uitbrandde.

Schade aan schoolgebouw

Het schoolgebouw van “De Regenboog” aan de Eduard van Beinumlaan is nieuwjaarsochtend beschadigd geraakt. Vermoedelijk is een vuurwerkbom hiervan de oorzaak. Ruiten zijn gesneuveld en de opgestapelde stoelen in een lokaal liggen door elkaar. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en voerde een controle uit. Er was geen brand ontstaan.

Brandweer blust afvalbrandje op straat

De brandweer heeft op de Van S-Gravesandestraat een afvalbrandje geblust. Op straat stonden diverse spullen in brand. Met 1 straal hogedruk was het vuur snel gedoofd en kon de brandweer weer inpakken.

Brand in gymzaal snel onder controle

Woensdagmorgen is er een kleine brand geweest in een gymzaal aan de Celsiusstraat. De brandweer had nadat de deur geforceerd was de situatie snel onder controle. Er werden wat in brand staande materialen naar buiten gebracht om afgeblust te worden. De ruimtes stonden vol met rook wat werd verdreven met de rookventilator.

Bestelbus in brand

Een geparkeerde bestelbus van PostNL is woensdagochtend in brand gevlogen aan de Toon Verheijstraat. De politie was snel ter plaatse en is gestart met blussen. De brandweer heeft dit later overgenomen.

Auto beschadigd na brand

De brandweer heeft woensdag een in brand gevlogen auto geblust aan de Spaansebocht in Rotterdam. De schade aan de auto is groot. De vermoedelijke oorzaak van de brand is vuurwerk.

Veel schade na brand in restaurant

In een eetgelegenheid aan de Dennendal in Maassluis heeft woensdag kort na de jaarwisseling een forse brand gewoed. De schade in het pand is groot. De brand ontstond vermoedelijk door vuurwerk dat naar binnen is gekomen.

Uitslaande brand in woning

In een woning aan de Oosterzeestraat heeft woensdag 1 januari korte tijd een uitslaande brand gewoed in een woning op de 4e etage. De brandweer schaalde op naar Middelbrand maar had de situatie snel onder controle. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Brand in oude houten schuurtjes

Dinsdagavond is er brand uitgebroken in wat oude schuurtjes op het achterterrein van woningen aan de Kethelweg. De pandjes werden vroeger o.a. gebruikt door de Opel garage die daar zat. De brandweer had de situatie snel onder controle. Ze zijn wel even bezig geweest om de klus te klaren.

Flinke rookwolken over de A20

Dinsdagavond trokken er flinke rookwolken over de A20 ter hoogte van de Giessenbrug. De brandweer werd op pad gestuurd voor een mogelijke voertuigbrand aan de Giessenweg op de parkeerplaatsen onder de A20. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een stapel autobanden die in brand stonden. Hierbij kwam veel rook vrij maar de brandweer had het vuur snel onder controle.

Lawinepijl ontploft in kinderkamer

In een kinderkamer van een woning aan de Olmendal is dinsdagavond een lawinepijl door het raam naar binnen geschoten en ontploft. Er ontstond geen brand maar er was wel wat schade. De bewoner die het warme projectiel oppakte liep brandwonden op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Container volledig in brand

Aan de Keizerhof stond dinsdagavond een bovengrondse container in brand. De brandweer kwam ter plaatse om de container te blussen. Er kwam veel rook vrij maar de brandweer had het snel onder controle.

Medewerker chinees restaurant probeert brand te blussen

Dinsdagavond rukt de brandweer uit voor een buitenbrand vlak voor het Chinees restaurant aan de Reigerlaan. De brand is ontstaan na een enorme harde knal waarna kerstbomen en een grote kunststof plantenbak in brand stond. Vanuit het restaurant werd getracht met de brandhaspel te blussen. De brandweer maakte het vuur verder uit.

Auto compleet uitgebrand

Een geparkeerde auto aan de Hoekersingel in Rotterdam is dinsdag volledig uitgebrand. Er was voor de brandweer geen redden meer aan. Er waren geen andere auto’s die schade opliepen door de brand.

Brand in dixi en auto

Aan de Van Nelleweg heeft dinsdagavond een dixi in brand gestaan. De brandweer had het vuur onder controle voordat de gehele dixi afbrandde. Iets verder stond een auto geparkeerd waarbij brandschade zat nabij de wielkast. De schade aan de auto bleef wel beperkt.

Brandweer trapt brandje uit

De brandweer Schiedam werd op oudjaarsdag gealarmeerd voor een buitenbrandje op de Parkweg in Schiedam. Bij een afvalbak was een klein brandje ontstaan. Met een stevige maat 44 werd het vuur vakkundig uitgetrapt. Met nog een beetje water erna uit een emmertje was de inzet weer gedaan.

Vuurwerkvrije zones bij ziekenhuizen, stations en winkelcentra

In de gemeente Schiedam zijn gedurende de jaarwisseling enkele gebieden aangewezen als vuurwerkvrije zones. Binnen deze gebieden is het ook tussen 18:00 en 02:00 verboden om vuurwerk af te steken. Het gaat om gebieden bij ziekenhuizen, andere zorglocaties, winkelcentra, kinderboerderijen en stations. Met borden worden mensen gewezen op het geldende verbod. De politie en Team Handhaving zullen hierop controleren en waar nodig optreden.