Storm Ciara houdt flink huis in de regio

Nieuws Schiedam / Vlaardingen / Maassluis / Rotterdam Storm Ciara houdt flink huis in de regio
thumbnail

Schiedam / Vlaardingen / Maassluis / Rotterdam - De eerste storm van dit jaar, en tevens de eerste met een eigen naam, heeft zondagmiddag flink huis gehouden in de regio. Dakpannen, bomen en hekken; de hulpdiensten kregen een diversiteit aan meldingen mee.

Problemen door los gewaaide dakbedekking

De brandweer rukte zondagmorgen uit naar de Oosthavenkade vanwege een groot stuk loszittende dakbedekking op een pand. Het stuk van 25 x 4 meter ongeveer moest door de brandweerlieden in stukken gesneden worden om naar beneden gegooid te kunnen worden. Het hele deel was losgerukt door de storm. De politie probeerde in contact te komen met de eigenaren omdat zodra het zou gaan regenen er een enorme lekkage zou ontstaan in het pand.

Dakpannen waaien van woning

De brandweer is zondag aan het begin van de middag uitgerukt naar de Koningin Julianaweg in Maasland. Hier waaide door de storm een aantal dakpannen van het dak. De hoogwerker van Maasluis kwam ter plaatste om de collega's uit Maasland te ondersteunen.

Boom uit voorzorg neergehaald

De brandweer van Maasland is zondag na een eerdere klus met de hoogwerker van Maassluis bezig geweest met het verwijderen van een boom aan de Koningin Julianaweg. Door de storm bestond het vermoeden dat de boom zou gaan omvallen. Om schade en gewonden te voorkomen, is de boom uit voorzorg neergehaald.

Reclamezuil hangt gevaarlijk op steiger

Weer een melding voor de brandweer van Maassluis tijdens de storm. Dit maal werd uitgerukt naar de Da Costastraat in Maassluis. Hier was door de wind een reclamezuil losgeraakt van een bouwsteiger. Om gevaar te verkomen is deze door de brandweer verwijderd.

Hekken niet geschikt bij harde wind

De storm Ciara zorgt op veel plekken voor overlast. Bomen waaien om, en daken waaien weg. Ook hekken hebben het zwaar te verduren tijdens de storm. Zoals deze hekken, die omwaaide op de Gustoweg en Hargalaan in Schiedam.

Boom valt op fietspad

Vlaardingen - Op de Marathonweg is door storm Ciara zondagmiddag een boom omgevallen en op het fietspad terecht gekomen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en het fietspad weer vrij gemaakt. Hulpdiensten hebben het vandaag zeer druk met losgewaaide daken, omgevallen hekken en andere stormschade. Urgente meldingen kunt u kwijt via 112 of 0900-8844, minder urgente zaken kunt u bij de gemeente melden via 14-010.

Reclamezuil belandt op auto

Maasluis - Een drukke dag voor de brandweer Maassluis. De afgelopen uren werd de brandweer van Maassluis diverse keren opgeroepen voor hulp bij stormschade. Op de Noorddijk belandde een reclamezuil op een geparkeerde BMW. De brandweer heeft het reclamezuil van de auto afgehaald. De auto heeft lichte schade opgelopen.

Dak dreigt van portiekflat te waaien

De hulpdiensten zijn zondag met spoed uitgerukt naar de Jonker Fransstraat in Rotterdam. Door de storm dreigt een dak van een portiekflat los te laten. Mede omdat 12 woningen door de hulpdiensten zijn ontruimd, is er opgeschaald naar zogenoemde GRIP 1. De hulpdiensten zijn op dit moment een plan van aanpak aan het maken. Omdat het dak open is, maakt men zich zorgen om onder andere de elektra, gezien de weersverwachting. Het is niet bekend of er nog meer woningen ontruimd zullen worden. Vooralsnog is er niemand gewond geraakt.

Brandweer verwijdert omgewaaide boom

De brandweer heeft zondagavond in Vlaardingen een omgewaaide boom verwijderd. De boom viel om, op de Da Costastraat in Vlaardingen. De brandweer, die al de hele dag bezig is met oplossen van stormschades, had de klus snel geklaard, en kon door naar de volgende melding.