Ingrijpende maatregelen ivm Coronavirus

Nieuws Schiedam / Vlaardingen Ingrijpende maatregelen ivm Coronavirus
thumbnail

Schiedam / Vlaardingen - Het kabinet heeft zondag aan het einde van de middag verregaande maatregelen aangekondigd om de strijd met het Coronavirus aan te gaan. Nederland wordt voor een groot deel stilgelegd. Naast de eerdere oproep om vooral thuis te werken en bijeenkomsten van meer dan 100 man te mijden raken de maatregelen nu ook scholen en de horeca.

Restaurants, cafés, coffeeshops, en sportclubs worden opgedragen vanaf zondagavond 15 maart 18:00 uur tot 6 april de deuren te sluiten. De overheid heeft een instructie uitgevaardigd om vanaf 18.00 zondagavond ook echt op de sluiting te gaan handhaven. Burgemeesters en de lokale politiek zijn hier eerder vandaag over geïnformeerd.

Scholen zullen maandag niet open gaan. De komende drie weken blijven kinderopvang en scholen gesloten, met uitzondering voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen. Scholen zullen hier nadere informatie over ontvangen. Het RIVM heeft op haar website een lijst gepubliceerd, deze is via deze link in te zien.
Supermarkten blijven open, het winkelend publiek wordt gevraagd haar gezonde verstand te gebruiken, niet te hamsteren, en in de winkel ongeveer anderhalve meter afstand te houden tot de omstanders. Ook (voedsel-)bezorgdiensten mogen blijven leveren.

Om 18:00 was het in Vlaardingen opvallend rustig in supermarkten en restaurants. Enkele gelegenheden waren om 18:00 gesloten, bij andere zaken kregen de gasten nog de gelegenheid hun bord leeg te eten. Bij een coffeeshop in de Kon. Wilhelminahaven stond echter een flinke rij wachtenden.
Enkele grotere restaurants in Schiedam-Schieveste lieten haar gasten ook het diner afmaken.

Eerder vandaag werd bekend dat ook in Schiedam een Coronabesmetting is vastgesteld.