Doden en vermisten bij aanvaring schepen

Nieuws Rotterdam Doden en vermisten bij aanvaring schepen
thumbnail

Rotterdam - Woensdagavond zijn 2 schepen met elkaar in botsing gekomen op de Noordzee. Een van de schepen is daarbij gezonken.

De hulpdiensten zijn direct een grote zoekactie begonnen. Diverse schepen van de Marine, KNRM en Kustwacht en 5 reddingshelikopters zijn aan het zoeken geweest naar vermisten. De bemanning zou het schip, dat binnen 15 minuten volledig was gezonken, hebben verlaten en in de vlotten zijn gaan zitten.

Er zijn 4 gewonden per helikopter overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Er zouden 9 personen naar Belgie gebracht zijn na de redding. Nog 7 anderen worden vermist in de zee. Voor 4 personen kwam de hulp te laat; zij zijn overleden. Op Rotterdam Airport staan sinds woensdagavond meerdere ambulances paraat voor als er nog overlevenden naar het vliegveld worden gebracht. Er is opgeschaald naar een GRIP 2 situatie.

De betrokken schepen betreffen de Baltic Ace, deze was onderweg vanuit Zeebrugge (Belgie) naar Finland. Er zaten 24 personen op dit schip. De Baltic Ace vervoerde auto's. Het andere schip is de MV Corvus-J. Deze vervoerde containers vanuit Antwerpen naar Schotland. De Baltic Ace zonk binnen 15 minuten na de aanvaring met de MV Corvus-J. Over de schade van de MV Corvus-J is nog niets bekend.