Explosie bij eerder beschoten woning

Nieuws Rotterdam Explosie bij eerder beschoten woning
thumbnail

Rotterdam - Maandagmorgen heeft rond 2:30 een explosie plaats gevonden in een woning aan de Jagthuisstraat. De omgeving is door de politie ruim afgezet. Voorafgaand aan de explosie zou de woning volgens omstanders wederom beschoten zijn.

De gevel van het pand is door de explosie flink beschadigd. In de omgeving zijn meerdere ruiten gesneuveld. In de ramen van dezelfde woning zijn op 14 mei kogelgaten in het raam aangetroffen. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft een GRIP-1 situatie afgekondigd. Buurtbewoners hebben na de explosie een auto weg zien rijden. Deze is later aangetroffen in Amsterdam. Twee inzittenden zijn aangehouden. Hun rol zal worden onderzocht.

Overdag is duidelijk hoe groot de schade is. De ramen van het pamd zijn dichtgetimmerd, beschadigde auto’snworden weggesleept en van een school aan de overkant van de straat wordt het glas vervangen.

De afgelopen weken zijn meerdere woningen in Rotterdam doelwit van schietpartijen geweest. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar een verband tussen de incidenten.