Brandweer urenlang bezig door omgevallen fosfor

Nieuws Schiedam Brandweer urenlang bezig door omgevallen fosfor
thumbnail

Schiedam - De hulpdiensten zijn woensdag urenlang bezig geweest bij Medisch Centrum Schiedam aan de Van Swindengel in Schiedam.

Eerder vanmiddag werd er opgeschaald naar Middelbrand en stond het pand vol rook. Later moesten de hulpdiensten terugkeren omdat er opnieuw brand en rook was.

Het ging om een kapot gevallen fles met fosfor. Fosfor ontbrandt bij contact met zuurstof. Op de vloer van het medisch centrum ligt het fosfor, maar het is nauwelijks te zien. Het opruimen hiervan is een specialistisch klusje en het opstellen van het juiste plan van aanpak vergde tijd. Uiteindelijk zijn 2 tankautospuiten van de brandweer Schiedam en Vlaardingen ingezet met speciale beschermende laarzen.

Een grote zandwagen kwam het benodigde zand brengen die de brandweer over de vloer heeft gestrooid en daarna nat heeft gemaakt om zodoende het fosfor in te pakken zodat het afgevoerd kon worden. Tijdens de inzet stonden onder andere de verzorgingsunit en een adembeschermingsunit standby. De straat was geruime tijd afgesloten.