Grote waterlekkage in zorgcentrum Vaartland

Nieuws Vlaardingen Grote waterlekkage in zorgcentrum Vaartland
thumbnail

Vlaardingen - In zorgcentrum Vaartland aan de Dillenburgsingel in Vlaardingen is zondagochtend een grote waterlekkage ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse om hulp te bieden.

Door de waterlekkage zaten een onbekend aantal woningen van het zorgcentrum zonder water. Hierop is opgeschaald naar GRIP 1 voor een gecoördineerde aanpak van de verschillende hulpdiensten.

Het (warme) water stroomde over 6 verdiepingen naar beneden. 6 woningen werden ontruimd, de mensen zijn elders in het pand opgevangen. Het ging om een interne waterleiding, elders in de wijk waren er geen problemen. Het zorgcentrum had nog wel een noodvoorraad water beschikbaar voor de medicatie van bewoners.

De lekkage, die rond 6:45 uur ontstond, was na ongeveer 2 uur onder controle. Rond 8:45 uur was de afsluiter gevonden van de woning waar het lek zich bevond waarna nog slechts 1 woning geen water had. De overige woningen beschikten vanaf dat moment weer over water. Een loodgieter zal de kapotte waterleiding weer herstellen.