Chinees restaurant overvallen

Nieuws Vlaardingen Chinees restaurant overvallen
thumbnail

Vlaardingen - Aan de Van Baerlestraat overvielen vijf personen dinsdagavond de eigenaar van een Chinees restaurant.

Zij verliet even na elf uur het restaurant met haar man en zoon, waarna het gezin door de overvallers werden beroofd van hun dagopbrengst.

De slachtoffers liepen even na elf uur vanaf het restaurant richting de Wiardi Beckmansingel via de achterzijde van de flat. Toen zij door het steegje liepen, zagen zij dat ze werden opgewacht door vijf mannen, allemaal in het donker gekleed. Een van de overvallers trok aan de handtas van de vrouw waarin de dagopbrengst zat. Zij liet niet los, maar na een korte worsteling braken de hengsels van de tas en gingen de vijf mannen er met de buit vandoor.

Drie verdachten renden weg in de richting van de Van Baerlestraat naar het nabij gelegen parkje. De twee andere verdachten vluchtten richting de Wiardi Beckmansingel en de Professor Rutgerstraat. Tijdens de worsteling wist de vader nog rake trappen uit de delen aan de overvallers. Het gezin raakte niet gewond. Wel is slachtofferhulp aangeboden.

De politie onderzoekt de overval en roept de hulp van het publiek in. Hebt u dinsdagavond iets opvallends in de omgeving van de Van Baerlestraat gezien? Of hebt u wellicht een camera aan uw woning hangen, waarop beelden te zien zijn van de overvallers? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Misdaad Anoniem via 0800-7000.